2016. máj 07.

Új hóbort: meztelen kertészkedés

írta: Nagy Jucó
Új hóbort: meztelen kertészkedés

Ma van a Meztelen Kertészkedés Világnapja

Elsőre talán bizarrul hangzik a pucér kertészkedés ötlete, de ha bele gondolunk Ádám és Éva is így élt és munkálkodott az édenben. 2005 óta május első szombatján tartják a Meztelen Kertészkedés Világnapját. Le a ruhákkal és irány a kert!

 

meztelen2.jpg

 

Azt, hogy kertészkedésnek mennyi pozitív hatása van, már régóta tudjuk. A családban közösen végzett munka nevelő hatású, a gyermekekkel együttes kertgondozás jó kis móka is.

A nudizmust és a kertészkedést ötvözők álláspontja szerint a meztelen kertészkedés ennél sokkal többet ad. Az irányzat követői elsősorban viccesnek tartják a fesztelenül, szabadon végzett kerti munkákat. Örömet lelnek a közös tevékenységben. A teljes meztelenség segít átérezni, hogy mi emberek is a természet szerves részei vagyunk és minden ruhánktól megszabadulva közelebb kerülhetünk az anyaföldhöz.

 

meztelen1.jpg

 

A Meztelen Kertészkedés Világnapjának (angolul a World Naked Gardening Day, röviden WNGD) hivatalos honlapja is van, ahol fotókkal népszerűsítik a ruhátlan kertészkedést.

 

meztelen.jpg

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

 

Szólj hozzá

kertészkedés