2016. máj 04.

Új trend: "zöld nappali"

írta: Nagy Jucó
Új trend: "zöld nappali"

Sok nagyvárosi ember nem is tudja, hogy egy kis erkély mekkora kincs lehet. A pár négyzet méternyi plusz életteret, akár évente átszínezhetjük, újragondolva átalakíthatjuk, a trendekhez, saját ízlésünkhöz formálhatjuk.

71561.jpg

 

A magyar értelmező kézi szótár az erkélyt így definiálja: egy kis, emeleti, utca felőli, kiugró építmény. Igazán frappáns megfogalmazás, de szerintem ennél sokkal több lehet! Magában hordozhat egy csöppnyi plusz életteret, a nyugalom szigetét. A kerttel nem rendelkezőknek egy talpalatnyi földet, a kertészkedés örömét, sikereit, az önmegvalósítás ígéretét hozhatja el.

Némi munkával, csöppnyi fantáziával és kreativitással csodát varázsolhatunk akár a tizedik emeletre is. Az erkély gyakran csak egy falatnyi terület, egy hely, ami közelebb hozza a természetet, ami a szabadságérzetét csempészi az életünkbe.

Ha jól sáfárkodunk vele, kiegészíti, megnöveli a lakásunk belső terét. Lakályosan, ízlésesen berendezve , virágzó és zöld növényekkel teleültetve egy igazi “zöld nappali” válhat belőle. Egy hely, ahol jól esik megpihenni egy kicsit. Egy hely, ahonnan a gőzölgő kávé vagy tea, vagy épp egy pohár bor mellől csodálhatjuk a napfelkeltét vagy naplementét. Egy hely, ami otthont adhat családi vagy baráti beszélgetéseknek, ugyanakkor alkalmas arra is, hogy átgondoljuk a napi teendőeket, friss levegőt szívjunk vagy feltöltődjünk.

 

tavasz2016_viczai_karolyne.jpg

 

A balkon egy olyan nappali, amit akár évente átszínezhetünk, újragondolva átalakíthatunk, a trendekhez, saját ízlésünkhöz formálhatunk. A kis terület miatt az átalakítást olcsón megúszhatjuk. Az előző évek hibáiból, tapasztalataiból tanulhatunk, évről évre közelebb kerülhetünk az általunk ideálisnak tartott elrendezéshez vagy minden évben követhetjük az épp aktuális trendet.

 

Kedvet kaptál a balkonkertészkedéshez? Nincs ötleted, hogy kezdj hozzá? Ne búsulj! Rendszeresen jelentkezem majd igazán jól sikerült balkon elrendezések fotóival, bevált ötletekkel. Lesznek köztük szokatlanok, extravagánsak és látszólag egész egyszerű, de mégis harmonikus balkon kialakítások is. Biztosíthatlak, hogy találsz majd köztük kedvedre valót. Tarts velem és megmutatom, hogy élheted ki művészi hajlamodat, hogy játszhatsz a színekkel, formákkal, ritmusokkal, illatokkal.

Tervezgessünk, nézegessünk együtt, hogy a pár hónap múlva már az elvégzett munka gyümölcsét élvezhessük.

Várlak szeretettel legközelebb is:      

             Nagy Jucó, a balkonfelelős

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

Szólj hozzá

balkonkertészkedés