2017. már 18.

Lebegő bonsai fa és kerti trendek a jövő heti Gardenexpón

írta: Nagy Jucó
Lebegő bonsai fa és kerti trendek a jövő heti Gardenexpón

Szürreális meglepetéssel készül idén Magyarország legnagyobb kerti trend és életmód kiállítása: március 24-26. között a Budapest Arénában mutatják be először a nagyközönségnek az úgynevezett lebegő bonsai fát, mely egy magyarok által fejlesztett design megoldás.

 

balkonlada.jpg

A háromnapos rendezvényen álomszép bútorok, grillek, medencék, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítás és öntözéstechnikai megoldások legszélesebb választéka vár mindenkit. Természetesség, kényelem, időtállóság: minden feltétel adott, hogy végleg leomoljon a fal kert és nappali között!  

Az ideális zöld oázis mindenkinek másmilyen. Van, aki szeret a virágágyásban bíbelődni, más messziről elkerüli a metszőollót, mert gyümölcsös helyett sportolási lehetőséget, a nyári sütögetések vidám helyszínét vagy pihenőövezetet képzel el a kertjében. Semmi sem kötelező, egy azonban biztos, a Gardenexpón bármilyen elképzeléshez találhatsz ötleteket.

Idén nyáron a kert lesz a második otthonod 

Tudtad, hogy  2017-ben a nehezen karbantartható fű helyett a buja kert a sztár? És azt, hogy a beton és műanyag lejárt lemez, idén a kerti utak, kerítések legfőbb alkotóeleme a kő, a kavics és a fa? A természet-közeliséget hangsúlyozó modern kertben pedig szinte kötelező elem a csobogó és a tó!

Meghatározó irányzat idén az ami bent, az kint” elve, vagyis a kertünknek, teraszunknak funkciójában, megjelenésében és kényelmében is a lakás belső tereit kell tükröznie. A kültéri bútorok időtállósága az esztétikum mellett elsődleges szempont. A vízálló anyagok, a magas UV-tűrő képesség, a tartósság, és a négy évszakos üzemmód különféle variációit mutatják be a gyártók a kiállításon.

Ilyet még biztosan nem láttál!

Ámulatba ejtő meglepetésekből persze idén sem lesz hiány. A Gardenexpón mutatják be először a nagyközönségnek az úgynevezett lebegő bonsait, 2017 egyik nagy kedvencét. Az ötlet magyar szabadalom, melyet a miniatűr fácskák iránt érzett szerelem és egy dubai felkérés hívott életre. A szürreális jelenségről és a speciális technológiáról mindent megtudhatsz a rendezvényen!

Több ezer virágzó orchidea egy helyen

A Gardenexpo társrendezvényén, az Orchidea Ünnepen fantasztikus közelségből csodálhatod meg hazai és külföldi nemesítők növényeit. Öt távoli országot bemutató inspiratív kompozíciók várnak mindenkit, melyek 3500 virágzó orchideából készülnek.

Hiába tágas és zöld a ház körüli terület, csak akkor lesz valódi kert, ha otthonossá teszed. Az udvarba, teraszra életet kell lehelni, hogy igazán kellemes legyen a fák alatti időtöltés. Hogy az adottságokból kihozd a legjobbat, kreativitásra és magas fokú szakértelemre van szükség. Szerencsére mindkettőt megtalálod március 24-26. között a Gardenexpón, ahol a legjobb hazai kertszakértőkkel is találkozhatsz a 8000 négyzetméteres bemutatótérben.

A rendezvényen természetesen nyerni is lehet, úgyhogy feltétlenül regisztrálj a www.gardenexpo.hu oldalon, hogy esélyed legyen hazavinni a rendezvény fődíjait, az álomszép kerti garnitúrát, a profi kerti grillt vagy az elektromos fűnyírót!

 

Ha pedig már a belépőjegyed is megszeretnéd nyerni, kattints az alábbi linkre és válaszolj egy egyszerű kérdésre:

 

http://balkonada.hu/nyerj-paros-belepojegyet-gardenexpo-2017/

 

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

 Orchidea ünnep a Gardenexpo 2015 kiállításon 

 Gardenexpo 2015, ahogy én láttam

 Nyaralunk a kertben pályázat legszebb kertje

 Orchidea kiállítás csodálatos képeken és videón

 Kerti trendek 2017: természetesség mindenek felett

 Kék orchidea létezik vagy átverés? 

 

Szólj hozzá